onsdag 5 februari 2014

Semlor- ekonomitips

Nu är det semmelsäsong. Det finns massor av lyxigt goda semlor på konditorier runt om i stan men det blir ganska dyrt i längden med frosserier.
 
Vi brukar göra egna semlor som blir riktigt goda. Man kan ju baka sina egna semmelbullar men vi brukar ta en genväg och köpa släta kardemummasemmelbullar att ha i frysen.
 
Till "hemgjorda" semlor behövs:
* Färdigköpta semmelbullar
* Vispgrädde
* Mandelmassa
* Florsocker
 
Vi brukar skära av ett lock på semmelbullen och sedan gröper vi ur bottendelen en aning. Det urgröpta brödet blandar vi sedan med mycket mandelmassa och pyttelite vispad grädde och lägger tillbaka som mandelmassefyllning.
 
Sedan är det bara att fylla på med vispgrädde, lägga på locket och pudra över florsocker.
 
Inte riktigt lika gott som de lyxigaste konditorisemlorna men tillräckligt gott för en myskväll i soffan och betydligt mer ekonomiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar