lördag 4 januari 2014

Lugnt och tyst hemma

Just nu sover lillbebis och de andra två har varit iväg på äventyr med sin pappa. Snart kommer hela familjen hem igen men just nu är det tyst. Det är skönt för alla när det är tystare hemma. Med tre barn hemma blir det ofta ganska livligt trots att vi försöker hålla lite lugn och ro.

Tidigare har jag jobbat i en stor fabrik och i taket på de stora maskinhallarna hängde inplastade ljudabsorberande plattor. Vad är ljudabsorberande, kan man ju undra, och hur fungerar det? Jag förstår det som att det är ett material som gör att ljudvågorna inte kan studsa så bra, d.v.s inte hårda jämna ytor, utan mer mjuka ytor som fångar upp ljudet. 

Ljudabsorbentplattorna på jobbet fungerade mycket bra och nu har jag läst att det finns ljuddämpande tavlor att ha hemma för att dämpa buller. Det finns andra inredningsdetaljer som fungerar som ljudabsorbenter, t.ex. mattor, men att ha ljudabsorberande tavlor dessutom är mycket smart. Man slår liksom två flugor i en smäll med ljudabsorberande tavlor. Dels blir det snyggt på väggen, dels blir rummet tystare. En matta ljuddämpar sämre än de ljuddämpande tavlor som Desenio säljer. En förklaring till den ljuddämpande effekten finns på Desenios hemsida där de berättar att deras canvastavlor fångar in ljudet som omvandlas till värmeenergi för att det blir friktion mellan de luftmolekyler som satts i rörelse av ljudvågen, och fibrerna i tavlan. Riktigt smart och cool teknik!

Vi håller på att titta på en total makeover på vårt vardagsrum just nu. Vi tänkte köpa ny soffa till att börja med och därefter matcha med lämpliga inredningsdetaljer. Jag tänker mig en ganska varm färgskala så någon av dessa ljudabsorbenter med bild skulle passa riktigt fint. 

Ljudabsorberande tavla med motiv från Desenio i röd färgskala



Vacker rödtonad abstrakt ljudabsorberande tavla från Desenio

Det finns en stor mängd vackra motiv att välja mellan men man kan också måttbeställa en tavla precis som man vill ha den. Jag ska visa maken tavlorna också så får vi inte bara ett snyggare vardagsrum utan även ett tystare och lugnare vardagsrum för hela familjen.



1 kommentar:

  1. ljudabsorbenter

    Välkommen till Silentdecor, Har du ett ljudproblem? Vi kan hjälpa er med era ljudproblem. Också, vi förse Snygga akustiktavlor och tystnad design Produkter service.


    to get more - https://www.silentdecor.com/

    SvaraRadera