tisdag 11 mars 2014

Veckoplanering

Maken och jag har återupptagit vår trevliga tradition att veckoplanera. Med tre barn, ett hus och en massa aktiviteter är det viktigt med koll på läget.

Vi har ett block där vi har en lista på saker vi vill eller måste göra. Då är det inte "packa gympapåse till onsdagar" och liknande återkommande saker utan mer långsiktiga som kalasplanering, semester, serva bilen, renovering och annat. På denna lista kastar vi ner allt vi kommer på när vi kommer på det. 

Vi har även en lista för saker som ska köpas in. Så fort man kommer på något som ska köpas, tex ny bilbarnstol, rullgardiner, möbeltassar eller annat skriver vi ned det. Även här är det lite mer långsiktigt. Mjölk, bröd, blöjor och annat hamnar på den vanliga matinköpslistan. 

Varje vecka sätter vi oss och skriver upp dag för dag vad vi ska göra. Här skriver vi  även in gympa och veckans skolaktiviteter samt fritidsaktiviteter för att inte glömma. 

Vi har prioriterat bland våra inköp och långsiktiga aktiviteter och försöker få in något lite större projekt varje vecka, som t.ex. Inköp av däck, rensning av garderob, fixa i trädgården, se över PPM-fonder mm.

Tycker att vi får ganska bra framdrift i detta och som sagt, med tre barn är planering a och o!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar