lördag 31 maj 2014

Självdisciplin och planering

Vi har tre barn, en bostad och jobb. Låter inte så komplicerat egentligen men ofta är livet rätt rörigt. Det är skolaktiviteter, barnen behöver kärlek, mat, hela och rena kläder, cyklar, skridskor och andra prylar som ska underhållas. Någon gång går en hushållsmaskin sönder och det finns alltid något som måste städas, lagas eller handlas.

Då och då känns det som om vi har flyt i tillvaron. Oftast då vi satt oss ned gemensamt och planerat dagen eller veckan. Vi är ganska bra på att genomföra våra planer. Men så händer något, t.ex. en släng av influensa, som gör att vi måste fokusera helt på barnen och då försvinner alla planer på att kolla ny diskmaskin på elbutiken och så får planerna ändras.

För att få tillvaron på rätt köl igen krävs självdisciplin. Att orka ta tag i saker trots en vaken natt med ett barn samtidigt som de andra två är vakna hela dagen efter så att man inte kan sova igen den förlorade nattsömnen.

Jag håller på att lyssna på ljudböcker med den amerikanske självhjälpsgurun Brian Tracy. Ganska amerikansk men ändå med många självklara men bra poänger. Jag blir inspirerad en liten stund av att lyssna på förbättra-dig-själv-böcker.

Nu ska jag lägga ned den sovande bebisen och göra ett städryck innan något av de andra barnen blir hungrigt eller behöver annan hjälp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar