tisdag 1 oktober 2013

Julbord

Idag börjar oktober och det första barnen frågade imorse var hur långt det är kvar till julafton. Det har redan pratats om julklappsönskningar men faktiskt också om själva julfirandet och glädjen att träffa släkten.
 

 


Barnen vill att vi ska bjuda hem många på julafton i år. Det är mysigt med mycket folk, tycker de. Beroende på hur långt jag har kommit med min minimalistsatsning så kanske vi kan bjuda in en större mängd gäster än vanligt?  Men även den bästa rensning ökar tyvärr inte kvadratmeterytan i vårt vardagsrum. Vi bor i ett ganska litet hus. Men visst, finns det hjärterum så finns det stjärterum brukar man ju säga så vi kan ju prova att klämma in hela storfamiljen i år kanske.

En bra start på släktjulfirandet kan också vara att gå ut tillsammans och äta julbord på restaurang. Det brukar vara riktigt mysigt. Då behöver ingen släkting städa huset, stå i köket i flera timmar och julstressa utan restaurangen sköter allt detta.

Många restaurangjulbord jag varit på har varit riktigt bra. Även om maten är lika god oavsett om man går med jobbet eller med släkten så är det en helt annan sak att gå avslappnat med släkt och slippa jobbprat.

Då hinner man också njuta mer av favoriterna på julbordet. Jag är mest för lax, sill och grönsaker, korv och tyngre rätter lämnar jag åt maken som också är ett stort fan av julbord.
                                      
Med hjälp av Gastrogates sökmotor julbord stockholm kan man leta sig fram till en restaurang och ett julbord som passar just ens egna matpreferenser. Ska nog ta och boka in julbord redan nu, det brukar bli fullt snabbt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar