tisdag 8 oktober 2013

sponsrad video- Arla Idrottshjältar



Att röra på sig är viktigt, men framförallt roligt. Vi sportar ofta och gärna i vår familj. Jag tar med de stora barnen när jag tränar själv. Ska jag jogga så kan ett av barnen cykla med (och ropa att jag ska springa fortare!) eller till och med jogga med i långsamt tempo. Tennis, badminton, squash och pingis är andra sporter som fungerar tillsammans med barnen.

 

Vi vill inspirera barnen att röra på sig genom att visa genom exempel att vi vuxna rör på oss. Som flerbarnsförälder behöver man dessutom ha grym kondition, av ren självbevarelsedrift. Man måste ofta släpa på ett barn eller packning och behöver kunna klättra högt upp när någon inte vågar komma ned ur klätterställningen i lekparken. Eller bara springa ikapp barnen när de får för sig att springa åt andra hållet.


Barnen går själva på friidrott och i somras var vi på Lilla DN-galan för att de skulle få träffa några av sina friidrottshjältar. Vi fick bland annat träffa Emma Green-Tregaro som glatt skrev autografer.
Emma Green-Tregaro
 
 


Sedan fick barnen själva prova på höjdhopp.

 
Lite lägre höjd än för Emma Green-Tregaro än så länge :)

Vi tycker som sagt det är viktigt att röra på sig och det tycker även Arla som vill inspirera till rörelse och motion genom sin nya podcast-app. I denna berättar ett antal OS-hjältar hur de tränar, hur de äter och vad de gör när de inte OS-satsar samt hur de får ihop livet med idrott och familjeliv.

 


Det roliga med Arlas app är att den bara fungerar när du själv rör på dig! Din telefon måste vara i rörelse för att du ska få lyssna på appen. Motionsform väljer du själv men en minuts motion motsvarar en minuts lyssning på appen. Kul idé tycker jag!
 
Detta är ett sponsrat inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar