söndag 22 juni 2014

Backup på dator och mobil

Om man har en ännu värre otursdag än vad jag hade tidigare idag så kan man råka ut för datorhaveri eller att mobilen blir stulen. Dator och mobil går ju alltid att ersätta, men inte det som finns i den. Massor av bilder från roliga stunder, kontaktuppgifter till folk, roliga filmer och annat som är svårt att få tillbaka om det försvinner. Jag får ångest bara av att tänka på det när jag skriver detta blogginlägg.

Vi försöker ta backup på vår dator då och då genom att använda oss av externa hårddiskar som vi sedan placerar på andra ställen geografiskt, långt ifrån vårt hus om det skulle börja brinna eller om vi skulle få inbrott. Vi använder oss också en del av backup via nätet. Det finns ett antal tjänster man kan använda sig av på nätet men vi har faktiskt inte hittat någon jättebra tjänst ännu.

Sharp har tjänster som kan hjälpa till med backup på dator och mobil. Själva företaget har funnits i mer än 100 år, vilket gör att man kan anta med stor säkerhet att de hängt med i den digitala utvecklingen och kan sina saker. Bilder på barn, bilder från skolavslutningar, bilder på gammelmorfar och de där fantastiska gångerna man lyckas fånga ett galet ögonblick på film går inte att köpa tillbaka för pengar, så det är värt en hel del att ha en säker backuptjänst.

Sånahär små fötter växer fort- bilderna är ovärderliga!
Jag ska ta mig en titt hos Sharp eftersom vi letar efter en bra och säker tjänst för våra bilder och viktiga dokument.Sharp riktar sig även till företag så om det är någon IT-ansvarig som läser detta, eller om du kanske har ett eget företag kan du också ta en titt på Sharps tjänster för att se om det kan passa just dina behov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar