lördag 21 juni 2014

En bra barnavårdcentral är viktig

Snart fyller vår lillskrutt 18 månader och det är dags för kontroll och vaccination på BVC. Vi har faktiskt haft tre olika BVC till våra barn p.g.a. flytt. Det är viktigt att ha en bra barnavårdcentral. Särskilt med första barnet kändes det extra viktigt. Då behövde vi fråga om nästan allt och blev nervösa så fort bebisens kroppstemperatur steg över 37 grader. Vi for inte till akuten i tid och otid utan ringde istället till vår kloka BVC-sköterska som alltid hade goda råd.

Nu med tredje barnet är vi kanske lite för coola istället. Det får nog krävas minst en bruten arm för att vi ska kontakta BVC. Nej, skämt åsido så har vi haft stor hjälp av nuvarande BVC när det gäller t.ex.mjölkallergi hos vår lille bebis. Det känns tryggt att vara där.

Det finns BVC lite här och var i hela landet. Bor man i Stockholm och dessutom innanför tullarna, eller om man har lätt att ta sig in till stan, så kan man välja Serafen som BVC. Serafen ligger i Serafimerlasarettet, Sveriges äldsta sjukvårdsinrättning. De startade så tidigt som 1752 så där kan man snacka om erfarenhet.

På Serafen finns även vårdcentral och kvartersakut och man kan också vaccinera sig. Smidigt att ha allt för hela familjen på samma ställe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar